Agricultura ecològica, model de sostenibilitat

Agricultura ecològica, model de sostenibilitat

En Ferran Berenguer és un pagès, biòleg de formació, que abans treballava en una cooperativa de consum. L’any 2007, a l’inici de la crisi econòmica, es va posar a treballar al camp. Va associar-se amb en Joan Llorens, pagès de naixement, i van decidir dedicar-se a l’agricultura ecològica.

La seva feina a la cooperativa de consum de producte ecològic, va permetre al Ferran conéixer bé el mercat, i per això ara sap on és el seu públic. “El producte ecològic s’introdueix amb la confiança del client”, diu. Si això falla, es trenca la part més valuosa de la relació comercial. Ès per això, creu en Ferran, que prenen rellevància els grups de consumidors que s’organitzen per a la compra de producte ecològic arreu.

A Cal Roset de Sant Vicenç dels Horts, en Ferran, en Joan, les seves famílies i un grup de treballadors que els ajuden, s’hi dediquen de valent al camp. Quan és hora de plantar, s’escull el sistema que millor reportarà producte durant més temps, enlloc de collir grans quantitats de cop, i anar a vendre.

Els seus productes es venen en un format de cistella a particulars o a la botiga que tenen a Barcelona ciutat, i sobretot als grups i cooperatives de consumidors de producte ecològic, cada cop més nombrosos i bons coneixedors de les virtuts d’aquest tipus de producte, associat a la idea d’una alimentació saludable i responsable.

¿El pitjor de l’agricultura ecològica és haver de patir i fer front a les plagues? “La burocràcia”, respon en Ferran. I és que tota producció ecològica precisa que sigui certificada -a Catalunya, en vetlla el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

Seguint les normatives corresponents, amb una bona planificació a l’hora de plantar i collir, i tenint una estratègia comercial ben definida, en Ferran i en Joan han tirat endavant un negoci basat en la confiança dels clients i un model d’agricultura que demostra ser sostenible, també econòmicament.

One thought on “Agricultura ecològica, model de sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *