Del Llobregat a la Boqueria des de 1877

Del Llobregat a la Boqueria des de 1877

Cal Neguit, cinc generacions de pagesos al mercat de la Boqueria.Tenen parada de venda directa al mercat des de 1877. Sempre han treballat al Parc Agrari,  inicialment a l’Hospitalet (on avui dia es troba la Fira2 Barcelona), fins als 90 quan es fa efectiva l’ordre d’expropiació del Ministerio de la Vivienda dels anys 60, i es traslladen a Sant Boi, on encara hi treballen.

Van començar portant el gènere al mercat de la Boqueria amb carro, com es feia originàriament, i a principis dels 60 van comprar el primer tractor del Baix Llobregat, agilitzant així el trasllat del gènere al mercat.

Al cap davant de la parada ja fa més de 40 anys que hi trobem a la Roser Casas, filla de Cal Gallines Negres, també de l’Hospitalet.  Es va casar amb l’hereu de Cal Neguit i des de llavors que no ha deixat de treballar. Ens explica que tornava un dijous del viatge de nuvis i que el divendres mateix hi començava, fins avui dia. Una dóna valenta i avançada al seu temps, per què no dir-ho, que va dirigir la parada ella sola des de que va complir els 48, quan es van jubilar els sogres, fins fa uns anys quan va passar el relleu al seu fill gran, en Pere.  Actualment, amb 68 anys, ja jubilada, la Roser encara hi passa de tant en tant per veure com va tot a la parada.

A Cal Neguit practiquen l’agricultura integrada i són un referent a Barcelona de la venda directa, sense intermediaris, dels productes del camp a la ciutat. En Pere Ferré, l’hereu i continuador del negoci familiar, l’ha modernitzat diversificant tant el tipus  de venda ( via Internet, apps com el whatsapp o el servei a domicili) com el del client (restauradors, escoles de cuina,etc.) adaptant-se als nous temps.

Si alguna cosa caracteritza a aquesta família és tant la seva capacitat de superació davant les les adversitats com d’adaptació als nous temps.

Si aneu  a la Boqueria feu-hi una ullada, tenen una parada que fa goig!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *