Els tres camps d’aviació que conformen el terreny original de l’actual aeroport

Els tres camps d’aviació que conformen el terreny original de l’actual aeroport

El primer dels tres camps que conformen el que avui és l’aeroport barceloní d’El Prat és el que es coneix per l’aeròdrom de la Volateria. L’any 1916 es constitueix el Real Aero Club de Catalunya, societat esportiva formada per un grup de periodistes com en  Josep Canudas, en Ricard Cabot y l’Eduard Feliu, membres de l’alta burgesia catalana. Escullen el Delta del riu Llobregat com a emplaçament del primer camp de vols de Catalunya, al costat de la zona del Remolar, on curiosament hi havia una granja avícola que es deia La Volateria i que donaria nom al futur aeròdrom, situat a 14 kilòmetres de Barcelona. Les instal·lacions inicials es construeixen amb lones, com les dels vagons de càrrega dels ferrocarrils, lligades a uns pins.

Al desembre de 1918 s’inaugura la línia de Toulouse-Casablanca, de l’empresa Latécoère, amb escala a la Volateria, amb 2 vols setmanals,  convertint l’aeròdrom en el primer de Barcelona i d’Espanya amb vols comercials. Anys més tard es convertirà en un aeròdrom militar anomenat los Marinos.

L’aeròdrom Latécoère o “Camp francès”

L’any 1920, la companyia Latécoère, que inicialment volava des del camp de la Volateria, s’instal·la en uns terrenys propis, al costat de l’antiga carretera de València. Uns terrenys plans i lliures d’obstacles que, tot i tenir uns accessos difícils ( no oblidem que la zona s’innundava molt fàcilment degut a la seva localització a les terres baixes del Delta)  s’acabaran convertint en un dels camps de vol dotat de les millors instal·lacions de tota Espanya.

En aquest nou camp, de forma trapezoidal , amb 800 metres de longitud sud-nord i 300 metres est-oest i dues pistes de formigó, la companyia establirà  un servei postal entre París i Barcelona que serà tot un èxit. Aquell nou camp de vol es coneixerà com el “camp francès” i es mantindrà actiu fins l’any 1939.

L’aeròdrom Canudas

El tercer camp, l’aeròdrom Canudas, obre les seves portes l’any 1922, té 940 metres de longitud i 300 d’amplada. És el que posseeix les millors connexions dels 3 camps, localitzat al costat de la carretera del Prat , a l’antiga finca de Can Molas,  passa a mans de la Generalitat de Catalunya l’any 1934 i adopta el nom d’aeròdrom Muntadas.

L’any 1941 es posa en marxa el projecte de creació de l’Aeroport Internacional de Barcelona que unificaria els 3 aeròdroms, obrint les seves portes al tràfic nacional i internacional l’any 1946, fins a dia d’avui que és el segon aeroport més important de l’estat espanyol i de la xarxa d’aeroports d’AENA.

L’aparició d’aquests 3 camps d’aviació implicarà un canvi en el paisatge de l’horta i en la manera de viure de la gent del Delta que durarà fins a dia d’avui.

Fotografies: Los Marinos (antiga volateria) i Latécoère, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Autor: Gaspar i Serra, Josep. 1929.
Camp Canudas.  Fons Josep Monés i Amat.Arxiu municipal del Prat.AMEP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *