La carxofa és la protagonista a la cassola

La carxofa és la protagonista a la cassola

Confitada, crua, a la planxa, en tempura, bullida, a la brasa, saltejada… La carxofa s’hi presta a tot tipus d’elaboracions a la cuina. És la protagonista absoluta de la temporada (i a molta distància el calçot… com a actor secundari). La carxofa (Prat) del parc agrari és bona per molts motius: perquè creix en una terra rica en minerals –és terra al·luvial, gaudeix d’un microclima que la protegeix i pot arribar, del camp a la taula, en molt poc temps.

I si la preparació a la cuina admet moltes possibilitats, Mingo Morilla, xef del restaurant Cal Mingo de Viladecans, quan arriba la temporada obre una carta expressa per a la carxofa: en carpaccio amb sardina marinada i pinyons, en tempura i romesco –la més demandada pel seus clients- saltejada amb gambes i calamars, en puré i amb taronja acompanyant un secret ibèric, en salsa de cloïsses, pernil i mongetes de Santa Pau, amb peus de porc, amb encenalls de foie i ous trencats…

Us ha fet venir gana? Doncs us informem que Morilla no és un cas aïllat. Forma part del col·lectiu de restauradors CUBAT que proposen una cuina elaborada principalment amb ingredients locals del Baix Llobregat. Aquest grup, junt amb el col·lectiu Quinto Tapa, promogut des de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, son les dues grans iniciatives gastronòmiques que volen donar valor al producte del Parc Agrari que han sorgit en els darreres anys i que estan revolucionant la gastronomia del Baix Llobregat… El Consorci del Parc Agrari fomenta directament la producció agrícola de la comarca amb la col·laboració del col·lectiu gastronòmic “Sabors de l’Horta”, amb la participació d’una quarantena de coneguts restaurants d’arreu de la comarca que treballen amb el segell “Producte Fresc” del Parc Agrari. Una cuina promoguda per experts restauradors i que es basa en el producte local, de proximitat i de temporada. “Una cuina arrelada a la seva terra”, pregona el seu eslògan, tradicional o ben creativa.

Fotografies: Orgull de Baix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *