Les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) i els pagesos augmenten el control sobre les collites

Les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) i els pagesos augmenten el control sobre les collites

Pagesos i tècnics de l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) del Baix Llobregat d’Horta i de Fruita  incrementen els controls i el seguiment de les collites en favor de la qualitat sanitària. Els rellotges biològics estan ben actius i el treball de camp dels tècnics –enginyers tècnics agrícoles i biòlegs- es fa més evident davant l’avançament de l’aparició dels paràsits o plagues que podrien fer malbé els conreus.

Fan mes controls i els tècnics estan molt a sobre per si cal aplicar tractaments i quins s’han de tenir en compte. L’ADV d’Horta disposa de 3 tècnics que assessoren els pagesos sobre un total de 150 hectàrees. La de fruiters, amb altres 2 tècnics, supervisa una àrea de 450 hectàrees. És un servei que contracten els pagesos i està bonificat per l’administració.

Temperatures moderades i humitat són terreny abonat pels fongs sobretot. I les erugues, pugons i les mosques que piquen horta o fruiters no estan adormides. És treball dels tècnics de l’ADV assessorar els pagesos –que es constitueixen en socis de l’Agrupació al Baix- en el seguiment dels paràsits habituals dels camps i indicar els tipus de tractament fitosanitari que es pot utilitzar, tot minimitzant l’ús de productes agroquímics en agricultura integrada, i assenyalant l’ús de productes naturals en el cas de l’ecològica. Els tècnics també realitzen tasques d’investigació, algunes sol·licitades pels mateixos pagesos, altres proposades pel mateix equip de professionals, i tots els seus treballs es poden consultar on line al web de l’ADV (Fruita).

Fotografies cedides pels tècnics de l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) del Baix Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *