Tot un planter de futur

Tot un planter de futur

En Claudi Casals es dedica al camp des de ben jovenet, tot i que ha fet moltes més feines. Un dia, l’esquena li va jugar una mala passada i com que els metges li van recomanar no passar molt de temps assegut, es va empescar la feina que està fent des de fa més de vint anys: dedicar-se a un planter per a hortalisses i verdures. Sempre en moviment.

En els seus hivernacles de Sant Boi té quasi bé de tot excepte blat, farratge, patates i empelts, sobretot de tomaqueres, que en va deixar de fer ja fa temps. “Encara que he notat una davallada de comandes, perquè molts pagesos es decideixen pels empelts tot esperant collir més quilos de tomàquets, s’ha de vigilar. La quantitat no vol dir qualitat”, explica.

La major part dels encàrrecs que rep són de pagesos del parc agrari, però també en té de clients de fora, als quals li agrada seleccionar. Perquè així s’assegura que li tornin les safates del planter. No és que el tregui de polleguera que els seus clients no hi pensin, però el que no vol és anar-los al darrere per recuperar-les. I de moment, se’n surt amb aquesta tàctica.

Catifes verdes

A l’interior dels seus planters, sorprèn al nouvingut les enormes catifes que s’hi veuen. En Claudi és tot bonhomia, saviesa i bon humor.  Al principi se les tenia amb els pardals que s’atrevien a entrar-hi, perquè es menjaven el millor de les plantes.  Però va pensar: si no pots amb el teu enemic, uneix-t’hi. I ara, a la vora dels planters els hi deixa pa i pinso, i s’han reconciliat.

Diu que l’api, en la seva varietat francesa Delne, és dels productes que millor s’han adaptat a la terra del parc agrari, fet que després té la seva recompensa, tota concentrada en la qualitat. Com molts altres pagesos, treballa a gust al Baix Llobregat, tot i saber de l’enorme fragilitat d’aquest espai agrícola, situat a les portes de Barcelona i envoltat d’altres ciutats.

El Claudi Casals ens ha cedit planter per col.laborar en la campanya de micromecenatge d’Orgull de Baix. Els mecenes que aporten 15€, a banda de sortir als crèdits, reben 6 unitats de planter amb varietats de temporada, com ara tomàquets, pebrots, enciams o carbassons, com a recompensa. Entreu a vkm.is/orgulldebaix i animeu-vos a recolzar el projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *