Una sortida de volada !

Una sortida de volada !

El passat diumenge 1 de maig, vam fer la visita ambiental amb Depana a les zones de conflicte del Delta del Llobregat, recompensa que havien triat alguns dels mecenes d’ORGULL DE BAIX que han donat suport econòmic al projecte. En la sortida vam conèixer espais a tocar de les reserves que són punts estratègics d’observació d’ocells al Delta. Va ser una ocasió fantàstica per poder trobar-nos personalment i sentir de primera mà les vostres opinions i comentaris sobre el projecte. L’interès i el compromís que vau mostrar tots respecte a “Orgull de Baix” ens dóna alè per seguir treballant per fer créixer i difondre els valors mediambientals d’aquest territori.

Els incombustibles José García i Raul Bastida, ornitòlegs i activistes de Depana i SOS Delta del Llobregat ens van fer de guies, i van compartir amb tots nosaltres la seva passió i  coneixements. Ens van portar a l’altra banda de la desembocadura, al Polígon Pratenc, a veure els flamencs que descansen a la vora de la nova llera del riu, i ens van il·lustrar sobre els canvis que ha experimentat aquest espai des que es va desviar el curs del riu. També ens van acompanyar a les Basses de Can Dimoni, tres llacunes d’origen artificial rodejades de camps de cultius on nien nombroses espècies d’aus del Delta.

Amb els seus llargavistes vam poder observar exemplars de les moltes espècies que fan niu o aturada a la zona: gavines, flamencs, bernat pescaires, un falcó xoriguer i ànecs de tota mena, entre ells el rar ànec blanc.

MOLTES GRÀCIES als participants per compartir amb nosaltres aquesta experiència. Esperem tornar-vos a veure aviat !!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *