Una illeta al delta del Llobregat acull una població de gavines Corses

Una illeta al delta del Llobregat acull una població de gavines Corses

La gavina corsa (gaviota de Audouin, Larus audouinii), considerada fins fa pocs anys com una espècie de gavina rara , la podem trobar només al mar Mediterràni (endèmica) i és molt sensible a les alteracions del seu hàbitat.

De mida mitjana, més gran que la comuna Gavina riallera i més petita que el Gavià argentat, de coloració gris amb el cap i el ventre blanc. Com a curiositat destacar el seu bec de color vermell corall, amb una ratlla negra i groga a la punta, i les seves potes negres, que la fan única.

La gavina corsa, al contrari que altres espècies, no menja als abocadors, és fonamentalment piscívora i obté gran part del seu aliment del rebuig dels vaixells de pesca.

Fins fa pocs anys es trobava en perill d’extinció, però gràcies a la colònia que es va establir en el Delta de l’Ebre ha aconseguit augmentar la seva població , tot i continuar avui dia en situació de vulnerabilitat.

L’any 2009 s’estableix amb èxit una nova colònia, que escull una petita illa situada al costat de la desembocadura del riu Llobregat per a la seva nidificació , mantenint-se avui dia amb alts i baixos, fins a convertir-se en un dels valors més destacables de la zona.

Si la voleu observar podreu fer-ho des d’aquest mateix mes de març fins al juliol, a la platja de Ca l’Arana i a la petita illa situada al costat, on es reprodueix. Un dels pocs llocs on les parelles i els seus polls poden ser observats a una distància molt curta.

A la imatge, cedida per  Salva Solé , apreciem l’elegància i delicadesa d’aquesta espècie amb el plomatge nupcial (més vistós i colorit) , en el moment de la parada nupcial (conjunt d’actituds i emissions sonores que precedeixen a l’acoblament o formació de la parella) .

Foto: Parella de gavines corses. Imatge cedida per Salva Solé.
Foto: Parella de gavines corses. Imatge cedida per Salva Solé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *